Κρεμλίνο: Στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία της Ρωσίας, έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Το πρωί της Κυριακής η Ρωσία ανακοίνωσε την άφιξη στη Λευκορωσία ρωσικής αντιπροσωπείας ώστε να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους. Την ίδια ώρα, ο Πούτιν χαιρετίζει τον «ηρωισμό» των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι έτοιμη «να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσθέτοντας ότι η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας πρόσθεσε ότι στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι είχε προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση και τώρα ασχολούνται με την επίλυση των θεμάτων του πρωτοκόλλου.

Τη Λευκορωσία ως τόπο διεξαγωγής συνομιλιών για να υπάρξει απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε προτείνει η Ρωσία και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την πρότασή της να απορρίπτεται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ο οποίος αντιπρότεινε την Πολωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν πληροφορίες για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζελένσκι ώστε οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να διεξαχθούν στο Ισραήλ, πρόταση για την οποία ακόμα δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό μήνυμά του, το πρώτο μετά την Παρασκευή, αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, χρησιμοποίησε τον όρο «ειδική επιχείρηση για να παρέχουμε βοήθεια στους κατοίκους του Ντονμπάς» τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Σχετικά